امیرعباس میرزایی مدیرعامل شرکت مدیریت بازار متشکل ارز ایران در گفتگو با خبرنگار ایبنا در مورد لزوم تشکیل و تاسیس بازار متشکل ارزی اظهار داشت: در این باره باید به اهداف این بازار اشاره کنیم که توسط شورای پول و بانک و هیات عامل محترم بانک مرکزی تعیین شده است و شرکت بر این اساس تاسیس شده و فعالیت میکند.
وی در خصوص این اهداف گفت: مکانیسمی برای عرضه و تقاضای اسکناس ارزهای خارجی در یک بستر امن الکترونیکی طراحی کردهایم و در اینجا آنچه خیلی مشخص است شفافیت، کارایی و امنیت در تسویه معاملات است.
وی تاکید کرد: در اینجا قیمت ارز بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشود. بدین معنی که بدون دستکاری نرخ، کارگزاران یا بازیگران بازار ارز، وارد بازار شده و عرضه و تقاضای خود را ثبت میکنند و معاملات به صورت اتوماتیک و سیستماتیک انجام میشود و در پایان وقت هم تسویه معاملات انجام میشود. هدف دیگر ما، شناسایی بازیگران این بازار بود که در حال حاضر این امر به وقوع پیوسته است.
امیرعباس میرزایی توضیح داد: کارگزاران بازار متشکل ارز محدود و شامل بانک ها، صرافی های بانکی و شرکت های تضامنی است. حدود ۷۰۰ صرافی و بانک مجوزهای لازم را دارند که تاکنون نیمی از این تعداد طی یکسال گذشته در بازار متشکل ارز در حال فعالیت مستمر هستند.
وی افزود: حجم معاملات در سال جاری بیش از نیم میلیارد دلار در بازار متشکل ارزی معاملات انجام شد. از آنجایی که بستر این معاملات، الکترونیکی است و سامانه معاملاتی این بازار به صورت خوددکار انجام می شود، هیچگونه امکان تداخل و اعمال نظری وجود ندارد.
میرزایی تاکید کرد: کارگزاران این بازار شناخته شده هستند و افراد سودجو یا دلالان امکان دسترسی به این بازار را ندارند و بازار عمده فروشی و تعیین کننده نرخ اسکناس در بازار ایران است. حدود صد کارگزار بازار متشکل از ایران نیز در شهرستانها هستند که می توانند از اولین بانک در دسترس اسکناس مورد نیاز خود را تهیه کنند.
به گفته میرزایی، به این ترتیب مشکلات موجود در حمل اسکناس و ریسکهای آن حل شده و در این سیستم تسویه و پول رسانی در شرایطی امن انجام می شود.